رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای كشور اعلام كرد
تمرکز متا روی متخصصان هوش مصنوعی
تجهیزات جانبی: رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور با اشاره به سرعت بالای اجرائی شدن پروژه «متا» نسبت به افزایش روند مهاجرت نخبگان آی تی کشور هشدار داد.
سیدحسن هاشمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: شرکت فیسبوک پس از تغییر نام به متا، یک دوره تحولی را در صنعت آی تی کلید زده که اتفاقات جدیدی را رقم خواهد زد. توسعه زمینه های کاربرد تکنولوژی های جدید در زندگی، اتفاق بسیار خوبی است و می تواند مزیت های فراوانی به همراه داشته باشد اما آنچه موجب نگرانی ما شده، افزایش چشم گیر جذب متخصصان توسط متا از اقصی نقاط جهان است و طی همین مدت کوتاه تعدادی از نخبگان کشور ما نیز به آن تمایل پیدا کرده اند.
وی اشاره کرد: باتوجه به کلید خوردن پروژه متاورس و محوریت داشتن فناوری هوش مصنوعی در آن، متا جذب گسترده و نامحدود متخصصان این رشته را در دستور کار خود قرار داده و با پیشنهادهای قابل توجه مالی، زمینه استخدام آنها را فراهم نموده است. طی دو ماه گذشته، حدودا تمام آگهی های استخدام متخصصان که در پلت فرم های بین المللی منتشر می شود، مربوط به آگهی های متا برای جذب متخصصان هوش مصنوعی، کارشناسان برنامه ریزی و توسعه بوده و سایر رشته های تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده است.
رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور با ابراز نگرانی در این خصوص اظهار داشت: در کنار متا، سایر شرکت های بزرگ مثل آمازون هم رویه مشابهی رو دنبال می کنند و این مساله بسیار نگران کننده است.
توسعه بازار رمزارزها با بهره گیری از بستر شبکه های اجتماعی
هاشمی با ذکر مثالی، به مجهز شدن واتساپ به کیف پول ارز دیجیتال اشاره نمود و اظهار داشت: پروژه هایی مانند متاورس در جهان درحال شکل گیری است و چه بخواهیم چه نخواهیم، دنیا به سمت توسعه کارهای مجازی حرکت می کند، نمونه جدید آن نیز در واتس اپ، بعنوان یکی از پلت فرم های زیرمجموعه متا، تعریف و ارائه آزمایشی آن شروع شده است. با این امکان جدید، واتساپ به یک کیف پول اختصاصی رمزارز مجهز شده که کاربران با بهره گیری از آن می توانند به آسانی و با اطمینان مبادله رمزارز داشته باشند.
وی اشاره کرد: با این اتفاق باید قبول نماییم که صنعت رمزارزها توسعه بیشتری خواهد یافت و به ما هم نزدیک تر خواهد شد، ضمن آنکه اگر تا کنون تعدادی از مردم نسبت به استفاده از کیف پول الکترونیک واهمه داشتند، حالا با ارائه این امکان در شبکه های اجتماعی، بسادگی و بدون نیاز به دانش خاص هم می توانند از رمزارزها استفاده کنند. باتوجه به این روند، دیر یا زود ما هم باید شیوه جدید تبادلات مالی در جهان را بپذیریم و اقدامات لازم برای ارائه رمزارزهای داخلی و اجرای طرح هایی مانند منطقه آزاد مجازی را در دستور کار قرار بدهیم.
هشدار درباره تصمیمات عجولانه و فاقد پیوست کارشناسی
رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور در ادامه اظهار داشت: من و همکارانم بعنوان فعالان بخش خصوصی صنعت فاوا که ارتباط نزدیکی با دولت ها و مجلس ها داشته ایم، همیشه بر این مساله تاکید کرده ایم که حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، حوزه ای کاملا تخصصی و دارای سرعت بالای تغییر و تحول است که به همین دلیل، نمی توان آنرا با تصمیمات عجولانه و فاقد پیوست کارشناسی مدیریت کرد.
هاشمی اضافه کرد: هم اکنون نیز باید باردیگر این هشدار را بدهیم که برنامه ریزی برای حوزه فاوا بدون گرفتن نظرات کارشناسی، کشور را گرفتار مشکلات جبران ناپذیری خواهدنمود در صورتیکه بسادگی می توان در تعامل با متخصصان فاوا و فعالان بخش خصوصی، ابعاد مختلف هر تصمیم را بررسی و از تبعات و نتایج منفی آن جلوگیری کرد.
صدای زنگ خطر را بشنویم
وی ادامه داد: در اینکه هر کشوری باید ساختار و سازماندهی خود در زمینه فضای مجازی و صنعت آی تی را داشته باشد، هیچ تردیدی نیست و سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور، بعنوان بزرگترین نهاد بخش خصوصی این صنعت هم موافق آن است؛ اما نگاهی که همیشه فعالان بخش خصوصی و عموم مردم با آن مواجه بوده اند، حرکت در راه خلاف روند جهان فناوری است که تبعاتی چون عقب ماندگی از استانداردها و ناامیدی و نگرانی متخصصان نسبت به کسب و کارهایشان را به همراه داشته است.
رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور اشاره کرد: پیشنهاد و سفارش ما به دولت، مجلس و دیگر نهادها و مجموعه های تصمیم ساز در کشور این است که هر چه زودتر برای حل مشکلات متخصصان آی تی و خصوصاً نخبگان هوش مصنوعی چاره اندیشی کنند، در غیر این صورت در یک بازه زمانی کوتاه با کمبود شدید نیروی انسانی در این عرصه مواجه خواهیم شد و آن زمان، دیگر برای تغییر رویکرد و توجه به نیازها و درخواست های متخصصان آی تی خیلی دیر خواهد بود.
منبع: 93z.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب