خورشید مصنوعی چین باردیگر رکوردشکنی کرد

خورشید مصنوعی چین باردیگر رکوردشکنی کرد

تجهیزات جانبی: خورشید مصنوعی چین رکورد جدیدی را در همجوشی هسته ای به ثبت رساند و توانست 1006 ثانیه در دمای 100 میلیون درجه سانتی گراد کار کند.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، همجوشی هسته ای که منبع انرژی آزاد شده از خورشید است، یک منبع انرژی غایی حتی در زمین شمرده می شود.
توکاماک ابررسانای پیشرفته تجربی(EAST) که «خورشید مصنوعی» نیز نامیده می شود، به نقطه عطف ۱۰۰۶ ثانیه عملیات پایدار پلاسما با دمای بالای ۱۰۰ میلیون درجه سانتی گراد (۱۸۰ میلیون درجه فارنهایت) دست یافته است.
بگفته دانشمندان چینی، خورشید مصنوعی چین حال قادر می باشد محیط عملیاتی یک نیروگاه همجوشی هسته ای آینده را تداعی کند.
چین می گوید که این یک رکورد جهانی برای دستگاه آزمایشی است که قسمتی از پروژه «خورشید مصنوعی چین» است و هدف آن تبدیل رآکتورهای همجوشی هسته ای به یک واقعیت تجاری است.
به ادعای چین، پیشرفتی که بتازگی به دست آمده، از شرایط مورد نیاز برای رآکتورهای همجوشی هسته ای آینده پیشی گرفته است.
خورشید مصنوعی چین از معیار ۱۰۰۰ ثانیه ای عبور کرد
طبق اعلام چین، گذر از حد ۱۰۰۰ ثانیه ای گام مهمی در تحقیقات گداخت هسته ای درنظر گرفته می شود.
این موفقیت توسط مؤسسه فیزیک پلاسما تحت نظر آکادمی علوم چین به دست آمده است.
این رکورد از رکورد قبلی که در سال ۲۰۲۳ ثبت شده بود، یعنی زمانی که خورشید مصنوعی چین به مدت ۴۰۳ ثانیه بدون توقف کار کرد، فراتر رفته است. رکورد اسبق نیز ۱۰۱ ثانیه بود که در ماه مه ۲۰۲۱ به دست آمد.
همجوشی هسته ای که منبع انرژی آزاد شده از خورشید است، به عنوان منبع انرژی لایتناهی درنظر گرفته می شود، برای اینکه این پروسه هیچ نوع انتشار کربن یا مواد رادیواکتیو به عنوان محصول جانبی ایجاد نمی کند.
هنگامی که اتم های هیدروژن تا دمای بالای ۱۰۰ میلیون درجه سانتی گراد بسیار گرم می شوند، پلاسمای حاصل، شرایطی را به وجود می آورد که به اتم ها اجازه می دهد با هم ادغام شوند و هلیوم را تشکیل دهند و در این پروسه مقادیر زیادی انرژی آزاد شود.
دمای ۱۰۰ میلیون درجه سانتی گراد برای تولید موفقیت آمیز برق، همراه با عملکرد طولانی مدت پایدار و تضمین قابلیت کنترل در دستگاه های همجوشی هسته ای لازم است.
سونگ یونتائو(Song Yuntao)، مدیر این پروژه می گوید: یک دستگاه همجوشی باید به عملیات پایدار با راندمان بالا برای هزاران ثانیه برسد تا گردش خودپایدار پلاسما را فعال کند که برای تولید برق مداوم نیروگاه های همجوشی آینده حیاتیست.
طبق این مطالعه، چندین سیستم EAST ارتقاء یافته اند. یکی از این سیستم ها، سیستم گرمایشی است که حال توان خروجی آن دو برابر شده است.
هدف غائی «خورشید مصنوعی»، ایجاد همجوشی هسته ای مانند خورشید برای ارائه یک منبع انرژی پاک و لایتناهی است. همین طور هدف آن ارائه سیستم های مورد نیاز برای اکتشاف فضایی فراتر از منظومه شمسی است.
چین در سال ۲۰۰۶ به عنوان هفتمین عضو به برنامه رآکتور آزمایشی حرارتی هسته ای بین المللی(ITER) پیوست. پکن حدودا ۹ درصد از ساخت و ساز این پروژه را بر عهده دارد.
برنامه رآکتور آزمایشی حرارتی هسته ای بین المللی(ITER) که در جنوب فرانسه ایجاد می شود و بعد از تکمیل، بزرگترین دستگاه آزمایش فیزیک پلاسمای محصور مغناطیسی جهان و بزرگترین رآکتور همجوشی هسته ای آزمایشی توکاماک خواهد بود.
سونگ می گوید: ما امیدواریم همکاریهای بین المللی را بوسیله EAST گسترش دهیم و انرژی همجوشی را به استفاده عملی برای بشریت برسانیم.



منبع:

1403/11/04
12:25:24
5.0 / 5
132
تگهای خبر: بین المللی , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403