معاون وزیر جهاد كشاورزی:

۱۲۰ میلیون مترمكعب آب وارد مزارع منطقه سیستان شده است

۱۲۰ میلیون مترمكعب آب وارد مزارع منطقه سیستان شده است

به گزارش تجهیزات جانبی ایرنا- معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب از شبکه آبرسانی طرح ۴۶ هزار هکتاری از آغاز مهر سالجاری تابحال از محل حدود ۱۵ هزار حوضچه پنج هکتاری در اختیار کشاورزان منطقه سیستان قرار گرفته است.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایرنا علی مراد اکبری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید معاون اول رئیس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی از طرح آبرسانی با لوله به ۴۶هزار هکتار دشت سیستان اظهارداشت: این طرح دارای ۲ ایستگاه پمپاژ اصلی، پنج ایستگاه پمپاژ مستقل و ۹ ایستگاه پمپاژ ثانویه است که سالیانه ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب تخصیصی از چاه نیمه ها را برای بیشتر از ۷۰ هزار بهره بردار در محل مزارع تحویل می دهد.
وی اضافه کرد: بر مبنای آخرین آمار در فصل کشت پاییزه بیشتر از ۵۶ هزار هکتار زمین کشاورزی در منطقه سیستان آبیاری شده است.
معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: جاری شدن آب در شبکه های طرح عظیم آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان امید را برای احیای باردیگر کشاورزی شمال سیستان و بلوچستان بوجود آورده است.
وی افزود: آبرسانی به مزارع در ماه های آبان و آذر در ۲۰ سال قبل سیستان بی سابقه بوده و این مهم به برکت این طرح بزرگ عملی شده است.
اکبری عدالت در توزیع آب را از مهمترین خصوصیت های این طرح برشمرد و اظهار داشت: اولین مرحله اجرای طرح انتقال آب با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان به زودی به اتمام می رسد.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایرنا اهمیت و ارزش آب در دنیای امروز و لزوم مدیریت مصرف و حفظ منابع آبی و نقش آب در توسعه بر کسی پوشیده نیست، کمبود آب یکی از عوامل محدود کننده اصلی توسعه فعالیتهای اقتصادی در دهه های اخیر و آینده به حساب می آید، کشور ایران در یکی از خشک ترین مناطق جهان قرار گرفته است و استان سیستان و بلوچستان هم بعنوان پهناورترین استان کشور با مساحتی بیشتر از ۱۸۸ هزار و ۲۲۲ کیلومتر مربع با متوسط بارش سالیانه ۱۰۳ میلی متر و دارا بودن ۴۰۰ هزار هکتار اراضی با قابلیت کشت از نظر اقلیمی در گروه خشک و فراخشک قرار دارد.
سیستان و بلوچستان دارای خصوصیت های اقلیمی خاص همچون دارا بودن بیشترین میزان تبخیر سالانه کشور، بارندگی اندک، پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی ها، دامنه زیاد تغییرات دما در شبانه روز، وزش بادهای موسمی و فصلی با شدت و تداوم زیاد همچون بادهای ۱۲۰ روزه سیستان است که در بخش های وسیعی گرفتار کم آبی بوده و تداوم کم آبی ها به صورت دوره ای منجر به وقوع خشکسالی های سهمگین شده به صورتی که علاوه بر تخریب زیر ساخت های بخش کشاورزی منجر به نابودی اکوسیستم طبیعی و هم محیط زیست انسانی منطقه شده است.
از آنجایی که کشاورزی شغل و معیشت قالب مردم ساکن در این استان به حساب می آید، استفاده صحیح و بهینه از منابع پایه آب و خاک لزوم انکارناپذیر است به همین سبب در برنامه ریزی ها شامل ذخیره، انتقال، توزیع و مصرف آب در بخش کشاورزی باید کاملا هوشمندانه عمل شود.
از منظر کارشناسان؛ حفاظت از منابع آبی و اعمال مدیریت صحیح در بهره برداری از منابع در بخش کشاورزی استان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به صورتی که در چنین شرایطی تنها راهکار حل این مشکل بهره گیری موثر و بهینه از منابع محدود آب و بهبود بهره وری در این بخش خواهد بود.
در این میان طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری نوین به دشت سیستان در مسافرت سال ۹۳ رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به سیستان و بلوچستان تصویب و اعتبارات آن به دستور رهبر معظم انقلاب از منابع صندوق توسعه ملی تأمین شد.



منبع:

1399/10/18
14:35:32
0.0 / 5
883
تگهای خبر: سیستم , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403