رئیس سازمان برنامه و بودجه:

نیازمند تغییر مسیر در طرح ها هستیم

نیازمند تغییر مسیر در طرح ها هستیم

به گزارش تجهیزات جانبی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با انتقاد از موثر نبودن برنامه های گذشته با وجود هزینه منابع، اظهار داشت: نیازمند تغییر مسیری هستیم که پیش از این تجربه شده است.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از خبرگزاری ایرنا، مسعود میرکاظمی شامگاه یکشنبه در برنامه گفت وگوی ویژه به تشریح رویکرد جدید سازمان برنامه و بودجه پرداخت و اضافه کرد: تابحال منابع هزینه شده است اما موثر نیست و باید با برنامه و طرح های خلاق به سمتی برویم که به سرعت مشکلات را حل کرد.
وی افزود: با تغییر مسیری که برای ما تجربه شده است، می توانیم با کمک همه عوامل دست اندکار بخصوص دستگاههای نظارتی و مجلس شورای اسلامی، این مسئله را برطرف سازیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به کسری بودجه، اظهار نمود: علت این کسری بودجه این است که به درستی تدوین نشده است. سقف اولیه بودجه سال جاری از حدود ۵۶۶ هزار میلیارد به ۹۳۷ هزار میلیارد تومان بالا رفته است، این اقدام بر چه اساسی بوده است؟ آیا وضعیت اقتصاد درست شده یا رشد اقتصادی داشته ایم که اغلب کمتر از یک درصد و حتی صفر یا منفی بوده و تورم بیشتر دو رقمی بوده است.
میرکاظمی با اعلان اینکه درامسال و تا قبل از دولت فعلی، ۲۸۰ هزار میلیارد تومان مصرف شده است، توضیح داد: ۲۲۵ میلیارد تومان از آن دارای منابع قابل اتکا بوده هرچند که بخشی از آن یعنی حدود ۸۵ هزار میلیارد تومان از واگذاری اوراق تأمین شده است.
وی افزود: این در حالیست که ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر از محل تنخواه و به عبارتی استقراض از بانک مرکزی بوده است. در مجموع در این زمان ۵۰ درصد هزینه های انجام شده از محل استقراض و اوراق صورت گرفته که منابع پایداری نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ناپایداری بودجه را عامل حرکت دولت به سمت خلق پول و افزایش تورم دانست و اضافه کرد: در واقع به شکلی از حساب اقشار ضعیف برداشت می شود. بدین سان شاهد آن بودیم که طی سالهای قبل، فاصله طبقاتی به نفع مرفهین بالا رفته است.
میرکاظمی در عین حال اشاره کرد: ما نمی توانیم از بخش های ضروری صرفه نظر یا تعدیل نماییم. رسیدگی به وضعیت کرونا و واکسیناسیون در اهم برنامه های ما قرار دارد و اداره معیشت و تأمین کالاهای اساسی مورد توجه است.
وی افزود: ذخایر این کالاها در زمان تحویل دولت، کاهش یافته بود و الان درحال برنامه ریزی برای افزایش ذخایر کالاهای اساسی هستیم. با این وجود در طرف دیگر باید مصارف کنترل و به سمت حداقل خلق پول حرکت کرد.
معاون رئیس جمهوری درباره وضعیت بودجه عمرانی کشور هم اظهار داشت: بطور حتم امکان تحقق کامل بودجه های عمرانی وجود ندارد و اگر به این روال پیش برویم شاید تکمیل این پروژه ها، ۱۰۰ سال دیگر هم طول بکشد. بر این اساس باید به سمت استفاده از مشارکت مردمی پیش رفت.

میرکاظمی، ایران را جزء ۱۰ کشور نخست جهان از نظر منابع توصیف کرد و با انتقاد از وضعیت موجود، اظهار نمود: در صورتی که همواره از تحریم بعنوان عامل اصلی یاد شده است، تحریم یکی از مسائل است و همه آن نیست؛ نباید خودمان را گول بزنیم و آنرا سیاسی نماییم.
وی تصریح کرد: وقتی کارشناسان تذکر می دادند؛ به جای این که بگویند دارند دولت را تخریب می کنند اگر کمی به این تذکرات گوش می کردند حالا وضع این گونه نبود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه از این که بودجه کشور به نفت گره خورده است، اظهار داشت: چرا باید همه مصارف و وضعیت درآمدی به نفت گره بخورد و چرا باید دولت هر ماه منتظر باشد بانک مرکزی سهم ۱۴.۵ درصد شرکت نفت را کنار گذاشته و مابقی را به آن بدهد.
میرکاظمی خاطرنشان کرد: باید به سمت افزایش بهره وری در سایر بخش ها حرکت کرد و ضروریست که این حساسیت ایجاد شود و همه دستگاه ها و حوزه های مرتبط به آن ورود کنند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود از حدود ۶۳ میلیارد دلار میزان یارانه پنهان سخن گفت و اضافه کرد: با وجود پرداخت منابع سنگین برای یارانه تولید، شاهدیم قیمت پروتئین در بازار بالاست. آیا مرغ ۴۰ هزار تومانی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده است؟ ازاین رو باید به سمت تصحیح این زنجیره حرکت کرد.
موضوعی که به سرعت قابل حل نیست و باید از دامدار و پرورش دهنده طیور و کشت به صورت درستی حمایت شود.
معاون رئیس جمهوری یارانه حامل های انرژی را نزدیک به یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و اظهار داشت: یک عده که وضعیت مالی مطلوبی دارند و دارای اموال و دارایی زیادی هستند، بیشترین سهم را می برند اما یک فرد روستایی، سهم بسیار اندکی از یارانه انرژی دارد.
میرکاظمی خاطرنشان کرد زمانی که می خواستیم یارانه نقدی پرداخت نماییم می گفتند باید یارانه ها همسان باشد اما نمی دانیم چرا در مورد یارانه انرژی هر وقت که بحث اصلاح مطرح بود، چنین حمایتی وجود نداشت و حساسیتی ایجاد نمی شد. چون یکسری با رسانه در اختیار، آنقدر قدرت داشتند که مانع از این تعدیل شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره درآمد معلمان هم اظهار داشت: دوستان ما در آموزش و پرورش بر خلاف قوانین، احکامی را در ۳۱ مرداد ماه صادر کردند. در همسان سازی، بیشتر از قانون اعمال شده است که در سال بیشتر از هزار میلیارد تومان فراتر از منابع پیشبینی شده، باید پرداخت گردد.
میرکاظمی اضافه کرد: چون این مسئله زمانبر می شد، حقوق مرداد ماه معلمان بر اساس تیرماه پرداخت گردید و باید تغییرات اعمال شده، در دولت اصلاح گردد.
وی افزود: بعضی اتفاقاتی در ایام آخر دولت رخ داده که اخلاق مدارانه نبوده است و ای کاش این کار را نمی کردند و ما را در تنگنا قرار نمی دادند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره پاداش بازنشستگی هم گفت: با عنایت به کسری بودجه و تصمیم ما برای حداقل خلق پول، بتوانیم سال جاری را بگذرانیم و بتوانیم وارد بودجه سال آینده شویم.
میرکاظمی درباره برنامه هفتم توسعه هم اشاره کرد: نیازمند تجزیه و تحلیل برنامه های گذشته هستیم که چرا برای دستیابی به آنها موفق نبوده ایم. ما باید برنامه را نظام مند نماییم و هم اکنون منتظریم که مجمع تشخیص مصلحت نظام این سیاست را تدوین و مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: درحال بازبینی تدوین بودجه سالانه هستیم. می خواهیم مسیری ساده و اثربخش محقق شود و بنظر می رسد که امکان پذیر باشد.
مسعود میرکاظمی در دولت سیزدهم، جایگزین محمد باقر نوبخت شد که در دولت های یازدهم و دوازدهم عهده دار مسئولیت سازمان برنامه و بودجه بود.






منبع:

1400/06/08
10:26:50
5.0 / 5
656
تگهای خبر: آموزش , تجربه , شركت , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403