رییس انجمن واردكنندگان داروهای دامی:

ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم دارو و مکمل دامی باعث افزایش قیمت ها شد

ممنوعیت ثبت سفارش 9 قلم دارو و مکمل دامی باعث افزایش قیمت ها شد

تجهیزات جانبی: رئیس انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامی اظهار داشت: ممنوعیت ثبت سفارش ۹ گروه کالایی در چارچوب ۱۳۲ محصول دارو و مکمل دامی باعث افزاش قیمت تولیدات داخلی در این بخش شد.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از خبرگزاری ایرنا، «سید مهدی میرسلیمی» در نشست خبری خود به منظور مطرح کردن مشکلات این بخش اضافه کرد: حدود ۶ ماه از ممنوعیت ثبت سفارش ۹ گروه کالایی دارو و برخی مکمل های دامی در چارچوب ۱۳۲ محصول می گذرد به صورتی که قطع واردات این کالاها تأثیر منفی در تولیدات دامی داشته است.
رییس انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامی با اشاره به اینکه استفاده از داروهای کم اثر طول دوره درمان دام را زیاد می کند اظهارداشت: در واقع این اقدام باعث کاهش کیفیت و افزایش قیمت های تولیدات داخلی شده است.
وی از مشکلات تخصیص ارز برای تأمین نهاده ها اطلاع داد و اظهار داشت: سالانه ۵۰۰ میلیون یورو نهاده دامی و افزودنی خوراکی به کشور وارد می شود، اما به تازگی در تأمین ارز مشکلاتی داشته ایم.
میرسلیمی با اشاره به اینکه مشکلات داخلی بیشتر از تحریم برای تولید دردسرساز شده است، خاطرنشان کرد: از زمان ثبت سفارش تا گرفتن ارز دو تا سه ماه طول می کشد و تا رساندن این ارز به بانکهای مربوطه در خارج سه ماه زمان می برد که از راه صرافی ها انجام می شود، ضمن این که حواله ارز نیمایی هم هزینه های زیادی به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور باید بیشتر از پیش در خدمت بخش تولید و تولیدکنندگان باشد، افزود: در جهت پشتیبانی از تولید ممنوعیت ثبت سفارش این نهاده های دامی باید برداشته شود.
وی افزود: واردات بدون ثبت سفارش یا ثبت سفارش در بدو ورود کالا سبب رانت برای برخی شده است.
رییس انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک از سازمان دامپزشکی کشور خواهان کاهش مدت زمان ثبت این محصولات شد و اضافه کرد: حالا ثبت هر محصول دارویی و مکمل دامی از کشورهای پیشرفته دنیا دو تا سه سال زمان می برد که نیازمند تسهیل در این بخش هستیم.
۱۰ درصد داروها و مولتی ویتامین ها از راه انجمن وارد می شود
« حمیدرضا توکلی» دبیر انجمن وارد کنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دام هم ضمن اشاره به این که این کالاها در ارتباط با پنج گروه کالایی آنتی بیوتیک و ۴ قلم مولتی ویتامین است، اظهار داشت: این انجمن تنها ۱۰ درصد از این داروها و مکمل های دارویی باکیفیت را از کشورهای پیشرفته دنیا همچون هلند، اسپانیا و بلژیک وارد کشور می کند.
وی با اشاره به اینکه دارو و مکمل ها برای تولید یک لزوم به شمار می روند افزود: کشور جایگاه ۱۰ تولید تخم مرغ، ۱۳ گوشت مرغ، ۲۰ شیرخام و پنجم عسل دنیا را دارد که بخش زیادی از این تولید مرهون تأمین نهاده های دارویی است و هرگونه خلل در تأمین آنها به تولید محصولات پروتئینی صدمه جدی وارد خواهد نمود.
وی با اشاره به اینکه این گروه کالایی به منظور پشتیبانی از تولید داخلی ممنوع شده است اضافه کرد: ۹۰ درصد مواد اولیه تولید داخلی وارداتی و درداخل کشور فرموله می شود.
دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامی اظهارداشت: محصولات تولید داخلی بی کیفیت هستند و قابلیت رقابت با محصولات خارجی را ندارند یعنی هزینه های چندبرابری برای تولیدکنندگان دارد چونکه به جای یک بار مصرف آنتی بیوتیک برای بهبود دام ناچارند چندین بار این کالا را استفاده کنند.
توکلی، واردات برخی کالاها را در رقابتی شدن محصولات داخلی موثر دانست و اظهار داشت: حالا با ممنوعیت این ۹ قلم کالا علاوه بر کاهش کیفیت تولیدات داخلی و عدم رقابت پذیری باعث افزایش بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ درصدی این کالاها شده است.


منبع:

1400/12/07
21:09:55
5.0 / 5
649
تگهای خبر: قیمت , كیفیت , محصولات , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403