صندوق توسعه ملی شریک طرح های توسعه ای و ابر پروژه ها می شود
به گزارش تجهیزات جانبی، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: چنانچه صندوق توسعه ملی به عنوان شریک در طرح های مختلف شامل نفت، پتروشیمی و فولاد وارد شود؛ می تواند ضمن نظارت بر روند اجرای طرح، بعد از اتمام پروژه، سهم خودرا فروخته و در امتداد اهداف توسعه ای در بخش دیگری سرمایه گذاری کند.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از خبرگزاری ایرنا از صندوق توسعه ملی، «مهدی غضنفری» در چهارمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) اظهارداشت: چنانچه اقتصاد کشور را همانند دوچرخه فرض نماییم که چرخ جلوی آن اقتصاد بنگاهی و چرخ عقب آن اقتصاد کلان باشد؛ باید هر دو با یکدیگر هماهنگ و پشتیبان کننده هم باشند به صورتی که هم در اقتصاد کلان، تورم و نقدینگی کنترل و قیمت ارز مدیریت شود و هم در اقتصاد بنگاهی؛ نوآوری، خلاقیت و راندمان وجود داشته باشد؛ چونکه در غیر این صورت حرکت دوچرخه اقتصادی کند و یا متوقف می شود.
وی توضیح داد: بمنظور رقابت و مقاومت در مقابل غول های اقتصادی باید نوعی سکانداری با اقتدار هوشمندانه داشته باشیم که از سویی مدیریت مؤثری بر راندمان و بازاریابی و صادرات و سایر نیارهای بنگاهی داشته و به علاوه درک بالایی از کنترل نقدینگی و چرخش پول در اقتصاد و بازارهای سرمایه داشته باشد.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با تکیه بر نقش تولید در تحقق رشد اقتصادی، افزود: اگر ارتباط درستی بین دو چرخ اقتصاد برقرارنشود؛ ممکنست نرخ رشد ۸ درصدی مدنظر در اقتصاد محقق نشود و همانطور که گفته شد؛ به جهت اینکه یک بنگاه اقتصادی سودآور بوده و نقش مؤثری در تولید ناخالص داخلی داشته باشد، مؤلفه های بسیاری باید در اقتصاد تحت نظر باشد.
در آمدهای نفتی ثروت نیست بلکه سرمایه است
وی ضمن اشاره به تغییر اساسی در سیاست های صندوق توسعه ملی در راستای تحقق رشد اقتصادی، اظهار داشت: در سیاستگذاری جدید صندوق بر تفاوت میان دو مفهوم ثروت و سرمایه تاکید شده است؛ به این معنا که درآمدهای نفتی ثروت نیست و باید نگاه به آن به عنوان سرمایه کشور تغییر یابد.
غضنفری با اشاره به اینکه نگاه عمومی به درآمدهای نفتی به عنوان ثروت در ۴۰ سال قبل و واریز مستقیم آن به بودجه کشور موجب ناکارآمدی آن شده است، اضافه کرد: صندوق پیشنهاد داده است که کل درآمد های نفت به صندوق واریز و از سود این سرمایه بودجه کشور تامین گردد.
وی افزود: در گذشته نقش صندوق فقط ارائه تسهیلات بوده است ولی اکنون بدنبال سرمایه گذاری و روان سازی حرکت دوچرخه اقتصادی می باشد.
رسوب ۱۰ تا ۱۶ ساله منابع در بعضی پروژه ها مانع توسعه کشور
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی ضمن اشاره به رسوب سرمایه توسط برخی بنگاه ها، عنوان کرد: چنانچه هر بنگاه اقتصادی بسرعت مبادرت به بازپرداخت تسهیلات خود کند، امکان سرمایه گذاری جدید و راه اندازی بنگاههای جدید فراهم می شود در صورتیکه اکنون از زمان دریافت تسهیلات برخی بنگاهها بیش از ۱۰ تا ۱۶ سال می گذرد و این امر در عمل مانع توسعه سریع کشور است.
وی در ادامه اظهار داشت؛ برخی توجه خودرا معطوف به تولید در بنگاه کرده اند و از این همه رسوب منابع در دست تعدادی تولید کننده بیمناک نیستند؛ در حالی که همزمان باید به تولید هم اندیشید، بواقع توسعه یعنی تکرار سریع پروسه سرمایه گذاری در تولید و نه فقط اندکی تولید کننده.
صندوق شریک طرح های توسعه ای می شود
غضنفری تاکید کرد: برای به حرکت درآوردن دوچرخه اقتصادی باید فرق بین (سرمایه و ثروت) در ذهن حکمرانان کشور و فرق بین (توسعه و تولید) در ذهن بنگاهداران کشور بطور دقیق تببین و روشن شود.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، با ذکر این که صندوق به عنوان شریک می تواند در طرح های توسعه ای و ابر پروژه ها کشور وارد عمل شود، اظهار داشت: صندوق می تواند در قالب مشارکت، منابع خودرا وارد طرحهای پتروشیمی، صنایع بالادست نفت، فولاد و.. کرده و بعد از رسیدن به سود دهی طرح، بلافاصله منابع و سود حاصله خودرا صرف پروژه جدید و توسعه کشور کند.
وی در ادامه اشاره کرد: ترتیب و توالی (نفت، بودجه، صندوق) می تواند به توالی (نفت، صندوق، بودجه) تغییر کند؛ به این مفهوم که وجوه حاصل از فروش نفت و گاز بجای واریز به بودجه، به صندوق منتقل و از محل سود درآمدهای سرمایه گذاری های صندوق، نهایتا" بودجه ی کشور تامین شود.
غضنفری با تاکید نیاز به تزاید منابع صندوق اضافه کرد: تولید امر مقدسی است ولی باید به سرعت وارد فاز توسعه و راندمان شود تا امکان راه اندازی و راه اندازی بنگاههای جدید فراهم و روند توسعه کشور سرعت یابد.