مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات در هفته جاری

از بررسی کیفیت شبکه ارتباطی تا ابلاغ قواعد سرزمینی ایران به استارلینک

از بررسی کیفیت شبکه ارتباطی تا ابلاغ قواعد سرزمینی ایران به استارلینک

تجهیزات جانبی: بررسی کیفیت شبکه ارتباطی کشور، نحوه ثبت نام 100 گیگ اینترنت رایگان برای پدران، تدوین نظام حکمرانی داده کشور تعدادی از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جاری بود.



به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، در جلسه بررسی کیفیت شبکه ارتباطی همراه و ثابت که با حضور مدیران اپراتورهای تلفن همراه و شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت که روز دوشنبه برگزار شد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این نشست اظهار داشت: هر ساله در انتهای سال استفاده مردم از اینترنت بیشتر می شود و حتما لازم است که همه پای کار باشند تا ضمن حفظ پایداری شبکه و حل مشکلات موجود، روز به روز بر کیفیت و سرعت ارتباطات در کشور بیفزاییم. بر همین مبنا در هفته های آتی جلسات مشابه ای را برگزار خواهیم کرد تا بصورت اجرائی و عملیاتی روند حل مشکلات و ارتقا کیفیت زیرساخت های ارتباطی کشور را دنبال نماییم.

نحوه ثبت نام ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان برای پدران

طی روز های گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام نمود که به مناسب میلاد حضورت علی(ع) و روز پدر، هدیه ای برای پدرانی که در این روز صاحب فرزند شده اند در نظر گرفته شده است و بسته هدیه ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان به عنوان هدیه فعال و جزییات آن به زودی اعلام می شود که مدتی پیش این وزارت خانه اعلام نمود از روز دوشنبه این هدیه بوسیله پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در دسترس می باشد.

بررسی دسترسی بهتر نابینایان به دولت الکترونیکی

طی یک نشست همکاری میان محمد خوانساری- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- و فعالان شبکه ملی تشکل های مردم نهاد افراد دارای معلولیت بینایی که به میزبانی این سازمان برگزار شد، مشکلات، درخواست ها و استانداردهای مورد نیاز نابینایان و کم بینایان کشور جهت دسترسی بهتر آنها به خدمات حوزه ارتباطات، دولت الکترونیک، فضای مجازی و نیز اینترنت عنوان شد و مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، درخواست هایی نظیر مناسب سازی و دسترس پذیر کردن پیامرسان های ایرانی، دسترس پذیر کردن سایت های دولتی و مناسب سازی آنها برای نابینایان، دسترس پذیری خدمات دولت الکترونیک همچون امور بانکی و سایر خدمات دولتی که در بستر وب ارائه می شود و برخی موارد دیگر توسط فعالان شمنا عنوان شد. در این جلسه هم چنین لیستی از استانداردهای لازم برای دسترس پذیری سایت های اینترنتی و نرم افزارها برای نابینایان توسط این تشکل ارائه شد. بمنظور راهبری پیگیری و رسیدگی به درخواست های شبکه ملی تشکل های مردم نهاد افراد دارای معلولیت بینایی که اعضای آن بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کشور را می سازند، کمیته ای در سازمان فناوری اطلاعات ایران متشکل از عضو هیات عامل سازمان، معاون دولت الکترونیکی و معاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان تشکیل گردد.

آغاز تدوین نظام حکمرانی داده کشور

طبق این گزارش روز چهارشنبه نشستی با حضور معاون وزیر ارتباطات، معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی، نمایندگان دستگاهها و برخی خبرگان با هدف طراحی و تدوین نظام حکمرانی داده کشور برگزار گردید. در این جلسه که در حقیقت اولین جلسه کارگروه طراحی نظام حکمرانی داده به شمار می رفت، محمد خوانساری- رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- با مروری بر مقدمات طرح بیان کرد: سند استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی در افق ۱۴۱۰ مصوب مرداد سال جاری در شورایعالی فضای مجازی به توصیف ارزش ها، چشم اندازها، اهداف و اقدامات کلان می پردازد. این سند برمبنای سایر اسناد راهبردی موجود در کشور، چشم انداز سایر کشورها در این عرصه، تحلیل وضعیت موجود و مطلوب و تحلیل اسناد بالادستی با همکاری دستگاههای مربوطه و نیز دانشگاه ها تهیه شده است و به عبارت دیگر، سندی است که چارچوب حرکتی فضای مجازی کشور و اقدامات دستگاهها را بطور کامل روشن می کند.

طبق گفته وی دو اقدام از مجموع اقدامات و طرح های کلان شناسایی شده در این سند به سازمان فناوری اطلاعات ایران محول شده است؛ بطور کلی ۳۹ اقدام کلان در این سند شناسایی شده و در هر اقدام کلان، دستگاه متولی، دستگاه همکار و مرجع تصویب مشخص شده است. دو اقدام از مجموع اقدامات ذکر شده در این سند شامل طراحی دولت هوشمند و طراحی نظام حکمرانی داده است که به سازمان فناوری اطلاعات ایران بوسیله وزارت ارتباطات واگذار شده است.

خوانساری معتقد می باشد نظام حکمرانی داده شامل مطالبی مانند انبارش، پردازش، تبادل، به اشتراک گذاری، تنظیم گری، بهره برداری، امنیت، مالکیت، حریم خصوصی، طبقه بندی داده ها و کلان داده هاست که طی آن سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان متولی و ۹ دستگاه دیگر به عنوان همکار در نظر گرفته شده اند که البته با عنایت به شناختی که از حوزه وجود دارد از برخی دستگاههای دیگر با هدف شناخت مشکلات و مسائل این حوزه نیز دعوت به همکاری شده است.

قواعد سرزمینی ما به استارلینک ابلاغ گردیده است

خبر دیگر هم به اظهارات عیسی زار پور- ویر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در حاشیه جلسه هیأت دولت مربوط است که گفت از فعالیت مجموعه های ماهواره ای و رسانه های خارجی استقبال می کند به شرط این که به قواعد بین المللی پایبند باشند. برمبنای قواعد مصوب (ITU) که اتحادیه بین المللی مخابرات است هر اپراتور ماهواره ای که بخواهد در کشور فعالیت کند باید قواعد لندینگ رایت یا همان قواعد سرزمینی آن کشور را رعایت کند.

وی در ادامه این را هم اظهار داشت که قواعد سرزمینی خودرا که توسط کمیسیون فضانوردی تصویب شده به آنها ابلاغ کرده اند و اگر آنرا رعایت نمایند استقبال خواهند کرد.





منبع:

1401/11/27
12:46:45
5.0 / 5
485
تگهای خبر: اپراتور , استاندارد , الكترونیكی , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403