رئیس مركز توسعه فناوری های راهبردی مطرح كرد

جایزه نکست جایزه ساختن یک محصول نوآورانه با فناوری بالا

جایزه نکست جایزه ساختن یک محصول نوآورانه با فناوری بالا

به گزارش تجهیزات جانبی، اصفهان رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اظهار داشت: «جایزه نکست» به شرکت اهدا می شود تا بتواند یک محصول نوآورانه با فناوری بالا را تولید نماید. این جایزه، جایزه ساختن یک محصول جدید و افزوده شدن یک محصول دانش بنیان به سبد محصولات کشور است.



نشست خبری «جایزه ملی فناورانه نکست»، امروز، سه شنبه، ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲، در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اجرا شد. در این جلسه، شقایق حق جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با اعلان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان یکی از با قدمت ترین پارک های علم و فناوری کشور است، اظهار داشت: «جایزه ملی فناوری نکست» یکی از بزرگترین و مهم ترین جایزه ها در عرصه علم و فناوری کشور است که با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار می گردد.

وی درباب وجه تمایز این جایزه با دیگر جوایز در عرصه علم و تکنولوژِی، اظهار داشت: کارکرد جوایز علم و فناوری به جز ترویج و فرهنگ سازی، قله سازی و آسان کردن مسیرهای سخت برای پویندگان آنست.

حق جوی با اعلان اینکه یکی از مسیرهای سخت در تمام نقاط دنیا، مسیر توسعه فناوری است، توسعه فناوری با توسعه محصول و علم متفاوت می باشد، افزود: دستیابی به محصولاتی با فناوری های High tech و فناوری های لبه دانش، ساده نیست، چونکه در این رابطه تربیت نیروی انسانی دشوار است و زیرساخت های آن در همه جا در دسترس نیست. از طرفی هم گران و پرهزینه هستند و صبوری زیادی نیاز دارند. از ین جهت، تعریف جایزه ها، یکی از مکانیسم ها برای هموار کردن این مسیر دشوار و امیدوار نگه داشتن آدم هاست.

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری درباب حوزه های «جایزه ملی فناوری نکست» اشاره کرد: این نخستین بار است که در کشور مشخصا به سه موضوع توسعه فناوری در کشور جایزه اهدا می شود. «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت ۴»، «اتصال پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک»، و نیز «زیست فناوری و مهندسی زیستی»، سه حوزه این رویداد را می سازند.

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری اضافه کرد: ما بطور معمول شرکت های خوب را برمبنای شاخص هایی پیدا می نماییم و به آن شرکتها جایزه اعطا می نماییم.

حق جوی در ارتباط با فاکتورهای انتخاب شرکتها در این رویداد، اظهار داشت: شرکت باید گردش مالی بیش از ۵ میلیارد تومان و نیز R&D فعالی داشته باشند و حداقل سه محصول را از قبل تجاری سازی می کردند. برمبنای تقسیم بندی های جهانی، یک شرکت خوب چنین خاصیت هایی دارد. در حقیقت، شرکت هایی که به فینال رسیدند در سال مالی گذشته گردش مالی بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان و بیش از سه محصول داشتند. به عبارتی، این شرکتها از فاکتورهای ورودی بسیار بالاتر بودند.

وی افزود: این دفعه شرکت هایی که وارد پروسه داوری ما در «نکست» شده اند، شرکت هایی هستند که قبل تر خوب بودنشان را ثابت کرده اند. گردش مالی بالا و تجاری سازی حداقل سه محصول فناورانه همچون خاصیت های مهم ورود به این رویداد است.

حق جوی اضافه کرد: ۲۴۰ شرکت به این رویداد آمدند و ۸۹ شرکت وارد داوری شدند که از میان آنها تنها ۹ شرکت یعنی در هر ۳ محور ۳ برگزیده اول تا سوم انتخاب خواهند شد و به آنها جایزه اعطا می شود.

وی تصریح کرد: این جایزه به شرکت اهدا می شود تا بتواند یک محصول نوآورانه با فناوری بالا را تولید نماید. این جایزه، جایزه ساختن یک محصول جدید و افزوده شدن یک محصول دانش بنیان به سبد محصولات کشور است.

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری اشاره کرد: امیدواریم این جایزه توان شرکتها را برای رقابت های بین المللی و ورود به عرضه بازارهای صادراتی هموار کند. یکی از کارهایی که High tech یا فناوری های نوظهور می کنند این است که کشور و صنعت ما را رقابت پذیر نگه می دارند. امیدوار هستم این جایزه موجب شروع حرکت و جنبشی شود که نخبگان کشورمان را امیدوار نگه دارد تا در کشورشان بمانند و محصولی با فناوری بالا بسازند، آنرا تجاری سازی کنند و خودشان و هموطنانشان از موهبت های آن محصول بهره مند شوند.

حق جوی همه افرادی که در این شرایط چراغ شرکتی را روشن نگه داشته اند تا به مردم در حوزه اشتغال کمک کنند را آدم های بزرگی خواند و تصریح کرد: در این شرایط سخت کسی که آغاز به تولید می کند، انسان معتقدی است. در صورتیکه او می توانسته این هزینه را در حوزه های دیگری که حتی آسان تر و بی دردسرتر است سرمایه گذاری کند و به سود بیشتری برسد. من معتقد هستم شرکت هایی که در این رویدادها شرکت می کنند باورشان این است که این پول و تسهیلات را به کار گیرند تا جوانان این مملکت در کشور خودشان مشغول بکار شوند.

به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، به برگزیدگان رویداد «نکست» در رتبه اول، ۵ میلیارد تومان گرنت و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، به رتبه دوم، ۳ میلیارد تومان گرنت و ۹ میلیارد تومان تسهیلات و به رتبه سوم، ۲ میلیارد تومان گرنت و ۶ میلیارد تومان تسهیلات اعطا خواهد شد.





1402/12/03
13:56:30
5.0 / 5
430
تگهای خبر: بین المللی , ربات , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403