تولید جوهر زیستی با قابلیت چاپ پچ قلبی و بهبود صدمه های میوکارد

تولید جوهر زیستی با قابلیت چاپ پچ قلبی و بهبود صدمه های میوکارد

به گزارش تجهیزات جانبی، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به چاپ سه بعدی پچ رسانای قلبی از هیدروژل نانوکامپوزیتی بر پایه زانتان اکسید/ژلاتین/نانوذرات اکسید گرافن با قابلیت خودترمیمی شدند.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، رعنا ایمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانش آموخته دکتری تخصصی مهندسی پزشکی - بیومتریال در رابطه با این طرح توضیح داد: یکی از علت های اصلی مرگ ومیر در دنیا تغییرات پاتولوژیکی ناشی از اختلال در ساختار و عملکرد قلب است. بیماری قلبی مادرزادی، ایسکمی قلب، تروما و التهاب همچون عواملی هستند که به تدریج منجر به نارسایی و اختلالات قلبی و در نهایت مرگ می شوند. به علت نبود سلول های بنیادی در افراد بالغ این صدمه ها به صورت طبیعی ترمیم نشده و باعث نارسایی های حاد یا مزمن می شوند و در طولانی مدت به آریتمی یا کاهش عملکرد ختم می شوند.
وی ادامه داد: عارضه های قلبی و عروقی از دلایل اصلی ازکارافتادگی افراد هستند. امروزه با آن که انسان در زمینه های مختلف پزشکی و درمانی پیشرفت های شایانی کرده است، اما هنوز هم قریب به یک سوم اشخاصی که گرفتار سکته قلبی می شوند، جان خویش را از دست می دهند و بخشی از اشخاصی که زنده می مانند؛ امکان دارد تا آخر عمر با عوارض پس از آن زندگی کنند.
این پژوهشگر در ادامه بیان نمود: مهندسی بافت قلب که در سالهای اخیر معرفی شده است، بعنوان نگاهی برای ترمیم عروق خونی، دریچه های قلب و عضلات قلب صدمه دیده مورد توجه قرار گرفته است. استراتژی رایج در این رویکرد شامل تمایز سلول های بنیادی به سلول های قلبی و تولید بافت طبیعی بر روی بیومتریال هایی است که بعنوان داربست از رشد بافت حمایت می کنند. هدف از این پژوهش طراحی، ساخت، مشخصه یابی و بهینه سازی یک جوهر زیستی با قابلیت خودترمیمی به منظور چاپ پچ قلبی جهت کمک به بهبود صدمه بافت میوکارد قلبی است.
وی افزود: منظور از قابلیت خودترمیمی، توانایی هیدروژل مورد نظر برای ترمیم صدمه فیزیکی بوجود آمده به واسطه تشکیل مجدد پیوندهای کووالانسی بعد از اعمال تنش های مکانیکی است. با عنایت به نو و فناورانه بودن این زمینه تحقیقاتی، در انتها طرح دانش فنی مناسبی برای پژوهش های بیشتر در داخل کشور حاصل شد.
ایمانی خاطرنشان کرد: در فازهای بعدی پروژه، با انجام تست های درون-تنی بر روی حیوانات آزمایشگاهی میتوان به تدریج بسمت دریافت مجوزهای مربوطه و تست های محصول حرکت کرد.
وی افزود: روش توسعه داده شده در این طرح می تواند به بهبود فرآیند تولید پچ های قلبی کمک نماید که یکی از نیازهای اصلی زمینه پزشکی است.
ایمانی در انتها تصریح کرد: جوهر زیستی به دست آمده از این پژوهش را همینطور میتوان در کاربردهای دیگر همچون مهندسی بافت بافت های نرم و سخت همچون پوست و استخوان جهت رهایش کنترل شده دارو و عامل های رشد، حسگرهای زیستی جهت تشخیص بیماری ها و اختلالات درون تنی، پوشش دهی ایمپلنت ها جهت کنترل رهایش داروهای ضدالتهابی بهره برد.



1403/08/24
11:59:20
5.0 / 5
100
تگهای خبر: دانشگاه , صنعت , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403