ساخت سنسورهای کم هزینه بدون احتیاج به منبع برق

ساخت سنسورهای کم هزینه بدون احتیاج به منبع برق

به گزارش تجهیزات جانبی، محققان «دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو» سنسورهای مقیاس پذیر جدیدی را ابداع نموده اند که هزینه بسیار کمتری را نسبت به همتایان خود دارند و به منبع برق متصل نمی شوند.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، «دینش بهارادیا»(Dinesh Bharadia) دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر «دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو»(UC San Diego) اعتقاد دارد که داده ها قدرت دهه آینده خواهند بود.
به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو، رشد سریع اینترنت اشیا به این معناست که داده ها آسان تر از همیشه در دسترس خواهند بود. حسگرها، دستگاه ها و نرم افزارهای هوشمند، دنیای ما را به فضای ابری متصل می کنند، به جمع آوری اطلاعات می پردازند و روش های جدیدی را از اشتراک گذاری و تحلیل داده ها را امکانپذیر می سازند. با این حال، بیشتر این دستگاه ها با باتری کار می کنند و برای تشخیص تغییرات در لحظه مشکل دارند.
حالا شرایط درحال تغییر است. پژوهش جدید بهارادیا و «ناگارجون بهات»(Nagarjun Bhat) دانشجوی مقطع دکتری مهندسی برق دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو نشان داده است که نه تنها سنجش غیرفعال -سنجش بدون اتصال به منبع برق- امکانپذیر است، بلکه میتوان آنرا با هزینه کم و بدون تجهیزات تخصصی انجام داد.
تحقیقات بهات بر روش هایی برای فعال کردن سنجش غیرفعال با استفاده از کالاهای ساده و گسترده متمرکز است. کالای انتخابی او، برچسب های شناسایی فرکانس رادیویی هستند که بعنوان برچسب های RFID هم شناخته می شوند. این برچسب های کوچک و انعطاف پذیر اساسا داده ها را از یک تراشه دریافت می کنند و به یک سیستم خوانش RFID می فرستند که اطلاعات را پردازش می کند و برای تحلیل به یک برنامه کامپیوتری می فرستد. این برچسب ها معمولاً در محصولاتی مانند لباس یا کتاب های کتابخانه برای ردیابی موجودی یا در کارت های پرداخت کرایه حمل و نقل تعبیه می شوند.
باآنکه برچسب های RFID بسیار فنی به نظر می رسند و بنابراین گران هستند اما با عنایت به اینکه ۹۰ درصد خرده فروشان از فناوری RFID استفاده می نمایند، بسیار گسترده هستند و دسترسی به آنها آسان است. این تراشه ها برای بهات و بهارادیا، انتخابهای اصلی در آزمایش های بیشتر به نظر می رسند.
بهات اظهار داشت: ما نمی دانستیم که آیا می توانیم برچسب های RFID را برای سنجش و ردیابی بدون باتری استفاده نماییم یا خیر. جدید ترین نگاههای سنجش غیر فعال بر مبدل های آنالوگ-دیجیتال متکی هستند که محرک ها را اندازه گیری می کنند، به ثبت آنها در داده های خام می پردازند و آنها را به مقادیر دیجیتالی تبدیل می کنند که توسط کامپیوتر قابل خواندن هستند اما این نوع رابط های سنسور تشنه انرژی هستند. بدون باتری اضافی امکان دارد آنها فقط چند ساعت دوام بیاورند. سیستم های مبتنی بر باتری هم حجیم، گران و سخت به مقیاس بزرگ و پایداری می رسند.
وی ادامه داد: ما تلاش داشتیم بفهمیم که آیا می توانیم از تراشه ها برای درک مستقیم محرک ها بدون احتیاج به مبدل استفاده نماییم. ما می خواستیم بدانیم که آیا محیط ما می تواند بگونه ای خودکارسازی شود که بدون باتری باشد، بتواند پارامترهایی را مانند دما و رطوبت حس کند و به اینترنت اشیا متصل شود تا داده های خام را برای درک بهتر به سیستم خوانش بفرستد.
سنسورهای RFID بدون باتری بهات، موارد استفاده جدیدی را مانند بهبود مدیریت کشاورزی و معیارهای عملکرد ورزشی در لحظه فعال می کنند. این نوع داده های فوری می توانند برای ورزشکاران بسیار پرارزش باشند.
بهارادیا و بهات، آینده روشنی را برای سنسورهای خود می بینند. بهارادیا با افزودن این که هوش مصنوعی با داده های فعال شده توسط حسگرها تغذیه می شود، اظهار داشت: هوش مصنوعی حالا در همه جا وجود دارد. ما در اوج تحولی هستیم که در آن سنسورهای جدید داده هایی را برای نسل بعدی هوش مصنوعی جمع آوری می کنند. استفاده از سنسورهای بدون باتری به ما امکان می دهد تا اطلاعات زیادی را جمع آوری نماییم که دسترسی به آنها چالش برانگیز است. این حسگرها می توانند جمع آوری داده ها را بهبود ببخشند و این نوآوری، مسیر بسیار مهمی را برای آینده نشان داده است.



1403/08/19
11:10:21
5.0 / 5
134
تگهای خبر: اینترنت , باتری , پژوهشگران , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403