ساخت ربات درامر سریع تر از انسان توسط دانشمند ایرانی

ساخت ربات درامر سریع تر از انسان توسط دانشمند ایرانی

تجهیزات جانبی: یک ربات جدید نوازنده درام که ZRob نام دارد می تواند به نوازندگان انسانی کمک نماید تا به قله های جدیدی از خلاقیت برسند.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه اسلو، ربات جدیدی ابداع نموده اند که می تواند ریتم های جدیدی بسازد و سریع تر از انسان ها درام بزند. این ربات جدید که ZRob نام دارد، می تواند برنامه های موسیقی جدید را ممکن کند و درک جدیدی برای پیشرفت های آینده در رباتیک بطور کلی عرضه نماید.
به نقل از آی ای، این ربات توسط مجتبی کرباسی به عنوان قسمتی از پایان نامه دکترای وی در مرکز مطالعات بین رشته ای ریتم، زمان و حرکت، دانشگاه اسلو، تولید شده است. مجتبی کرباسی می گوید: ربات ها با نواختن در کنار هم، الگوی متفاوتی پیدا می کنند.
ZRob نخستین ربات درام نوازی نیست که بتازگی دیده ایم اما مطمئنا از نظر مهارت و پتانسیل یک پله بالاتر از سایر ربات ها است.

ربات های درام نواز اهمیت دارند

الکساندر رفسوم جنسنیوس(Alexander Refsum Jensenius)، سرپرست کرباسی، توضیح می دهد که او معتقد می باشد که ربات ها باید در آینده چند وجهی شوند. این بدان معناست که در عمل، اگر بخواهند برای انسان ها کاملا کاربردی شوند، باید حواس بیشتری داشته باشند. با درنظر گرفتن این موضوع، کرباسی ربات درام نواز الهام گرفته از زیست شناسی انسان در ترکیب با مدل هوش مصنوعی خودرا توسعه داد.
دست انعطاف پذیر ویژه ی این ربات شبیه به مچ انسان است و هوش مصنوعی(AI) برای مساعدت با یادگیری و بهینه سازی حرکات با آن ادغام شده است. ZRob می تواند به تنهایی یا در گروه به نوازندگی بپردازد.
یکی از جنبه هایی که موجب می شود ZRob بیشتر شبیه به انسان به نظر برسد بازوی او است. دو فنر، یکی در هر طرف، درجاتی از انعطاف پذیری مچ را برای بازو فراهم می آورد. این فنرها، همراه با هوش مصنوعی، به ربات امکان تطبیق پذیری را می دهند.
ZRob همین طور دارای تعدادی از حواس ابتدایی است و می تواند گوش دهد و در عین حال احساس کند که بازویش در هر زمان کجاست. کرباسی توضیح می دهد که فنرهای موجود در نسخه های مختلف ZRob دارای اندازه های متفاوتی هستند. هوش مصنوعی به هر ربات کمک می نماید تا رفتار مناسب خودرا پیدا کند.
وقتی چند ربات بطور همزمان نوازندگی می کنند، ممکنست ریتم هایی بشنوید که انسان قادر به تولید آنها نیست. خاصیت های فیزیکی مختلف بطور کامل خروجی را شکل می دهند.
جنسنیوس توضیح داد که ما اهتمام نمی نماییم از یک انسان کپی برداری نماییم، بلکه بدن انسان را به عنوان نقطه شروع درنظر می گیریم.

رباتی برای کمک و نه جایگزین کردن نوازندگان انسانی

کرباسی معتقد می باشد که موسیقی تولید شده توسط ربات نمی تواند مانند موسیقی نواخته شده توسط انسان طنین انداز شود، اما او فکر می کند ربات های وی می توانند الهام بخش موسیقیدانان باشند.
رباتی که دقیقا رفتار انسان را تقلید می کند، الهام بخش نیست. انسان ها می توانند همین کار را انجام دهند، حتی بهتر. کرباسی می گوید، با این وجود، اگر بتوانیم ربات هایی بسازیم که کمی انسانیت در خود داشته باشند، اما در راه خود منحصربه فرد باشند، تا حد زیادی الهام بخش می شود.
جنسنیوس می گوید: اگر گیتار می نوازی و آواز می خوانی، می توانی یک ربات درام نواز بگیری که با تو بنوازد. اگر درام نواز هستید و بازوی خودرا از دست داده اید، می توانید از یک ربات به عنوان جایگزین استفاده کنید.
او توضیح داد: اگر ما موفق به ایجاد ربات های درام نواز پیچیده ای شویم که رفتار خودرا حس می کنند و مطابق با آن رفتار می کنند، به ساخت ربات هایی نزدیک تر می شویم که می توانند انواع دیگر اعمال را انجام دهند، مانند بلند کردن یک لیوان آب یا بریدن یک میوه بدون مشکل.



1403/09/05
10:23:24
5.0 / 5
7
تگهای خبر: دانشگاه , ربات , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403