نایب رییس كمیسیون اقتصاد نوآوری اتاق تهران ادعا كرد:

۱۲ میلیون ایرانی صاحب رمز ارز هستند

۱۲ میلیون ایرانی صاحب رمز ارز هستند

نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران با اشاره به اینکه حجم مبادله روزانه ارزهای دیجیتالی در انتها اسفندماه ۹۹ بین پنج تا ۱۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است، ادعا کرد: برآورد می شود که ۱۲ میلیون ایرانی صاحب رمزارز باشند.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از اتاق بازرگانی تهران، دو کمیسیون «بازار پول و سرمایه» و «اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال» اتاق تهران طی نشستی مشترک به بررسی و تحلیل وضعیت ارزهای دیجیتال در کشور پرداختند. فعالان بخش خصوصی حاضر در این نشست، اغلب بر این عقیده بودند که باید از رفتارها و سیاست های سلبی دست کشیده شود و با وجود گرایش گسترده مردم به سرمایه گذاری در این بازار حقیقت ارزهای دیجیتال را بپذیرد و دولت نقش رگولاتور را ایفا کند اما نمایندگان بانک مرکزی حاضر در جلسه اعلام نمودند که نگرش مثبت و یکنواختی در مورد ارزهای دیجیتالی در کشور وجود نداشته و دولت نگرانی هایی در این حوزه دارد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران در گزارش ارزهای دیجیتالی با اشاره به اینکه ارزش کل بازار ارزهای دیجیتالی در جهان تا ۸ می ۲۰۲۱ به دو هزار و ۴۶۰ بیلیون دلار رسیده و ارزش کل بازار بیتکوین طی همین مدت یک هزار و ۱۱۰ بیلیون دلار برآورد شده است، تصریح کرد: تعداد رمزارزهای پذیرش و فهرست شده در صرافیهای معروف دنیا تا ۱۵ آوریل ۲۰۲۱ عدد چهار هزار و ۷۰۱ را نشان می دهد، در حالیکه تعداد ارزهای دیجیتالی در سال ۲۰۱۳ تنها ۶۶ عدد بود.
«فرزین فردیس» با اشاره به اینکه بازیگران و ذینفعان یک سیستم مالی و پولی مردم، دولت و کسب و کارها هستند، خاطرنشان کرد: در بازار ارزهای دیجیتالی مردم مانند همیشه جلوتر از بقیه حرکت کردند و بر مبنای پژوهش انجام شده بر پنج هزار و ۶۰۰ نفر از جمعیت ۱۸ تا ۶۵ ساله کشور، ۳۱ درصد از پرسش شوندگان ادعا کردند که هم اکنون صاحب رمز ارز هستند و ۶ درصد هم پیش از این از چنین دارایی برخوردار بوده اند، ۶۳ درصد هم اعلام نمودند که هیچ وقت رمز ارز نداشته اند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران با اشاره به اینکه ۶۲ درصد مردمی که رمز ارز خریداری کردند، در ۶ ماه اخیر وارد بازار شده اند، اضافه کرد: حجم مبادله روزانه ارزهای دیجیتالی در انتها اسفند بین ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران خاطرنشان کرد: ۷۷ درصد از دارندگان رمز ارز، اعلام نموده اند که به قصد سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول وارد این بازار شده اند و ۱۵ درصد سرمایه گذاری در این بازار را شغل و حرفه خود برشمرده اند.
وی ادامه داد: سه درصد پشتیبانی از تکنولوژی، سه درصد کنجکاوی و سرگرمی، یک درصد جابه جایی بین المللی پول و یک درصد پرداخت و خرید را علل ورود خود به این بازار برشمرده اند.
فردیس اظهار داشت: ۸۸ درصد کسب و کارها اعلام نموده اند که رمزارز خویش را از راه پلتفرم های خرید و فروش آنلاین به دست آورده، پنج درصد از راه صرافی فیزیکی، چهار درصد از راه استخراج، یک درصد در ازای فروش محصولات و خدمات و ۲ درصد هم از راه دریافت از دوستان و اقوام صاحب رمز ارز شده اند.



وی ضمن اشاره به کوچ ۵۰ میلیون دلار سرمایه از پلتفرم های داخلی در ۹۰ ساعت به دنبال ابلاغ بخشنامه شاپرک به شرکتهای پرداخت یار، عنوان کرد: بررسی ها نشان داده است که دو میلیون و ۵۰۰ هزار حساب کاربری رمز ارز در صرافیهای داخلی وجود دارد که با احتساب کارکرد چهار یا پنج به یک، حدودا ۱۲ میلیون نفر در ایران رمز ارز دارند.
فردیس، بزرگ ترین دغدغه مردم و کسب و کارها در حوزه ارزهای دیجیتالی بلاتکلیفی مسایل قانونی، نوسانات شدید ارزش، نداشتن امنیت و وجود کلاهبرداری، نداشتن پشتوانه شفاف و ملاحظات شرعی عنوان نمود.
وی ضمن اشاره به این که پیش از این، مردم برای حفظ ارزش پول خود به سراغ شرکتهای هرمی، موسسات مالی غیرمجاز، بازار سکه و ارز و بورس رفته اند، تصریح کرد: هم اکنون بازار ارزهای دیجیتال از شفافیت بازار سرمایه هم برخوردار نبوده و تا حدودی از کنترل خارج است.
مستوفی همینطور تصریح کرد: به علت وجود تحریم های داخلی و خارجی، مردم می ترسند در سرمایه گذاری های دراز مدت مشارکت کنند.
معصومی اصفهانی عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران ضمن اشاره به این که چین تصمیم دارد، مبادلات خویش را بر اساس ارزهای دیجیتال به انجام برساند، خاطرنشان کرد: شاید ایران هم بتواند از این فرصت استفاده نماید.

ریسک مبادله ارزهای دیجیتالی زیاد است
«حسن سامانی پور» نماینده بخش ارزی بانک مرکزی هم در این جلسه ضمن اشاره به مصوبه ۳۰ مهر سال ۱۳۹۹ هیات دولت، اظهار داشت: طبق این مصوبه رمزارزهای دسته اول برای واردات قابل استفاده خواهد بود که البته برای اجرایی شدن این مصوبه نیاز است که برخی موانع برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه ما به دنبال آن هستیم که دستورالعملی در این حوزه تدوین و ابلاغ شود، خاطرنشان کرد: نگرانی هایی در دولت نسبت به ارزهای دیجیتالی وجود دارد و هرکس دلسوز این کشور است، این نگرانی ها را درک می کند.
محمدرضا مانی یکتا، معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی هم با اشاره به اینکه مخاطرات مبادله ارزهای دیجیتال برای مردم جدی شده و باید از این وضعیت خارج شویم، تصریح کرد: در کشور دیدگاه مثبت و یکنواختی در مورد ارزهای دیجیتالی وجود ندارد و یک طیف کاملا موافق و طیف دیگر ملاحظات جدی را مطرح می کنند.
وی ضمن اشاره به این که سند پیشنهادی بخش خصوصی مسکوت نمانده و جلسات بسیاری حول آن برگزار شده، اظهار داشت: ریسک مبادله ارزهای دیجیتالی چنان زیاد است که هیچ یک از ارکان بخش خصوصی نمی تواند این ریسک را بپذیرد، هم اکنون خالی فروشی افزایش پیدا کرده و در مقابل این مسئله، بخش خصوصی چه راهکاری دارد؟
مانی یکتا تصریح کرد: بخش خصوصی انتظارات فراقانونی از دستگاه ها نداشته باشد و برای ایجاد همگرایی در این حوزه کمک نماید.




1400/02/26
13:41:09
5.0 / 5
821
تگهای خبر: بین المللی , تكنولوژی , خدمات , سرگرمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403