بررسی تحولات بازار ارز در هفته منتهی به ۲۶ دی ۱۳۹۹؛

امیدواری فعالان بازار ارز به كاهش قیمت دلار تا كانال ۲۱ هزار تومان

امیدواری فعالان بازار ارز به كاهش قیمت دلار تا كانال ۲۱ هزار تومان

به گزارش تجهیزات جانبی کاهش حدود ۱۵۰۰ تومانی قیمت دلار و ۲۰۰۰ هزار تومانی یورو در هفته گذشته، کارشناسان بازار ارز را امیدوار کرد تا بازار ارز در هفته آتی با شکستن مقاومت دلار در کانال ۲۳ هزار تومان، شاهد عقب نشینی تا کانال ۲۱ هزار تومان باشد. امیدی که این نگرانی وجود دارد تا تحولات سیاسی مانع تحقق آن شود.


به گزارش روز جمعه ایرنا، بازگشت دلار به کانال ۲۳ هزار تومان و یورو به کانال ۲۹ هزار تومانی در هفته ای که گذشت مبین تحولات مهمی بودند در بازار ارز بود. این کاهش قیمت در حالی رخ داد که در هفته قبل از آن دلار توانسته بود به کانال ۲۶ هزار تومان ورود کند و یورو هم به آستانه ورود به کانال ۳۲ هزار تومانی رسیده بود.
کاهش شدید قیمت ارز در ایام ابتدایی و پایانی هفته
در هفته ای که گذشت بهای دلار در در بازار آزاد و صرافیهای بانکی کار خویش را در محدوده ۲۵ هزار و ۳۰۰ تا ۲۵ هزار و ۴۰۰ هزار تومان آغاز کرد، اما فورا و در همان روز ابتدایی هفته به محدوده ۲۴ هزار و ۸۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. محدوده ای که طی سه روز بعد بازار با افزایش نسبی تقاضا برای خرید، با مقاومت مواجه بود، اما باردیگر از روز چهارشنبه روند کاهش قیمت ها به کار خود ادامه داد تا جایی که در آخرین معاملات روز پنجشنبه، دلار در صرافیهای بانکی با بهای ۲۳ هزار و ۹۵۰ تومان فروخته شد و در بازار آزاد هم در قیمت ۲۳ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.
این روند برای یورو هم کمابیش مشابه بود. این ارز معتبر بین المللی ابتدای هفته را در صرافیهای بانکی با قیمت فروش ۳۱ هزار و ۵۰ تومان شروع کرد و در همان روز شنبه به بهای ۳۰ هزار و ۵۲۰ تومان رسید. اما در ادامه هفته در محدود ۳۰ هزار و ۱۵۰ تومان تا ۳۰ هزار و ۳۵۰ تومان نوسان داشت، تا این که از روز چهارشنبه باردیگر به روند نزولی قیمت تمایل نشان داد و در آخرین ساعات روز پنج شنبه به بهای ۲۹ هزار و ۲۵۰ تومان به فروش رسید.
قیمت یورو در بازار آزاد هم در طول این هفته کار خویش را در قیمت ۳۰ هزار و ۸۰۰ تومان شروع کرد و در انتها هفته با کاهش دو هزار و ۱۰۰ تومانی به بهای ۲۸ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
در هفته ای که گذشت قیمت میانگین معامله حواله دلار در سامانه نیما هم از حداکثر قیمت ۲۵ هزار و ۴۲۰ تومان در روز شنبه به حداقل قیمت ۲۵ هزار و ۲۰ تومان در روز چهارشنبه رسید. در مورد بهای میانگین حواله یورو در این سامانه اما این نمودار متفاوت بود. یورو در بهای ۳۱ هزار و ۳۶۰ تومان کار خویش را در ابتداء هفته شروع کرد و در روز دوشنبه به سقف ۳۱ هزار و ۳۸۰ تومان رسید و در روز سه شنبه شاهد رسیدن به کف قیمت ۳۰ هزار و ۹۳۰ تومان بود. روندی که روز چهارشنبه باردیگر صعودی شد و یورو با بهای میانگین ۳۱ هزار و ۱۶۰ تومان در سامانه نیما معامله شد.
انتظار تعیین سرنوشت بازار در کف حیاتی ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان
موج کاهش قیمت ارز در هفته ای که گذشت به نحوی بود که دلار در بازار آزاد و صرافیهای بانکی شاهد کاهش یک هزار و ۴۵۰ تومانی بود. یورو هم با کاهش یک هزار و ۸۰۰ تومانی بهای خود در صرافیهای بانکی و دو هزار و ۱۰۰ تومانی در بازار آزاد مواجه بود.
از این موج که از روز چهارشنبه هفته پیشین شروع شد و با آغاز این هفته به اوج خود رسید، با عنوان موج دوم کاهش قیمت ها در شش ماه دوم سال ۱۳۹۹ نام برده می شود. اتفاقی که گروهی از فعالان بازار ارز معتقدند به صورت عمده به دنبال ناامیدی سفته بازان این بازار از موفقیت مقاومت ترامپ در مقابل پیروزی جو بایدن و رای نهایی کنگره آمریکا نشات می گیرد.
البته در آخرین روز هفته پیشین، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی هم در یادداشتی اینستاگرامی پیشبینی کرده بود که بازار ارز روزهای مثبتی را در پیش روی خود دارد. همتی این پیشبینی را با استناد به فروکش کردن انتظارات و هیجانات سیاسی، رشد صادرات نفت و فرآورده در ماه های اخیر و همینطور گشایش های شروع شده در مورد برخی منابع بانک مرکزی اعلام نموده بود.
به هر ترتیب بازار ارز که در ایام میانی این هفته در محدوده قیمتی ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی برای دلار از خود مقاومت نشان داد، در نهایت نتوانست امیدواری سفته بازان را برای موفقیت این مقاومت محقق کند و طی دو روز پایانی هفته با در هم شکسته شدن این مرز مقاومتی به سرعت وارد کانال ۲۳ هزار تومانی شد.
تحلیلگران فنی محدوده دوم مقاومت بازار را در کف قیمتی ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان برای دلار پیشبینی کرده اند. کف قیمتی که در موج اول کاهش قیمت ها در اواخر آبان ماه هم بازار ارز آنرا تجربه کرد، اما موفق به شکست آن نشد و بعد از مصوبه مجلس در مورد خروج از برجام، با صعودی شدن نمودارها مواجه گردید و به سرعت قیمت دلار تا کانال ۲۶ هزار تومان هم افزایش یافت.
در این شرایط کارشناسان به صورت عمده با استناد به دلایلی همچون تعیین تکلیف نهایی نتیجه انتخابات آمریکا، افزایش نرخ بهره بین بانکی طی ماه های اخیر و اقدامات بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی اعتقاد دارند که انتظارات تورمی در کشور کاهش محسوس داشته و می توان به شکسته شدن کف قیمتی ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان هم امیدوار بود. اتفاقی که انتظار می رود در صورت رخ دادن، سبب شود تا قیمت دلار حتی تا محدوده ۲۲ و ۲۱ هزار تومان هم عقب نشینی کند.
بنابراین انتظار این کارشناسان آن است که در هفته آینده، تعیین کننده روند بازار ارز در بین مدت پیش رو باشد. اگر بازار بتواند در این هفته از کف حیاتی ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان هم پایین بیاید، باید انتظار تداوم موج کاهشی را داشت، اما در غیر این صورت احتمال می رود تا بازار باری دیگر در محدوده های قیمتی فعلی توقف کرده و در انتظار تحولات آتی بماند.
رقابت های سیاسی، بزرگترین عامل تخریب بازار ارز
مهم ترین عواملی که کارشناسان بازار ارز برای عدم تداوم این روند کاهشی ذکر می کنند، به تحولات سیاسی مربوط است. روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا و عدم تحقق پیشبینی کاهش تحریم ها و بازگشت به برجام توسط این دولت، یکی از مهم ترین اتفاقاتی است که به اعتقاد خیلی از کارشناسان می تواند روند کاهش قیمت ها را متوقف نماید و حتی بازار را با موج افزایشی هم همراه سازد.
به هر ترتیب حسن روحانی، رئیس جمهوری، در هفته ای که گذشت، قیمت های موجود در بازار ارز را غیرواقعی دانست و اعلام نمود در صورت موفقیت دولت در بازگرداندند منابع ارزی بلوکه شده در بانکهای خارجی، پیشبینی دولت برای برای بازار ارز رسیدن قیمت دلار به محدوده ۱۵ و ۱۶ هزار تومان است. سخنانی که نشان دهنده عزم دولت برای تداوم این روند کاهشی است. هرچند رقبای سیاسی دولت در داخل کشور این موج دوم کاهش قیمت ها را خوش بینانه تفسیر نکرده و با در بین کشیدن مبحث انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، انگیزه های سیاسی را عامل چنین اتفاق مثبتی اعلام نموده اند. تحلیل هایی که نتیجه اولیه آن بر هم خوردن آرامش بازار خواهد بود.
هرچند مشاهدات عینی از سطح بازار ارز در ایام گذشته نشان می دهد، فعالان بازار ارز انگیزه ای برای خرید ندارند، اما کارشناسان همچنان این نگرانی را دارند که مسائل سیاسی، باز هم سبب بر هم خوردن آرامش بوجود آمده در این بازار بشود.



منبع:

1399/10/26
12:34:08
0.0 / 5
882
تگهای خبر: بین المللی , تجربه , فروش , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403